Заради обилния снеговалеж и силния вятър, всички екипи на Национална компания

...
Заради обилния снеговалеж и силния вятър, всички екипи на Национална компания
Коментари Харесай

НКЖИ: Спряно е движението по основни железопътни линии

Заради обилния снеговалеж и мощния вятър, всички екипи на Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ) са мобилизирани и работят интензивно на терен за премахване на повреди по железопътната мрежа в страната. По предписание на министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков, компанията е основала профилирана организация за битка с тези зимни провокации, оповестиха от Компанията.

Основните проблеми сега са свързани с паднали дървета и далекопроводи върху железопътните линии и контактната мрежа. Това е довело до спиране на придвижването на влаковете в няколко сериозни сектора на железопътната мрежа , в това число Славяново - Търговище , Свищов - Левски, Смядово - Комунари, Дъбово - Тулово , Дъскотна - Люляково , Царева морава - Трявна , Борово - Иваново, Дряново - Дебелец , Перник разпределителна - Разменна, Ветово - Сеново, и Самуил - Силистра.

От НКЖИ оповестяват, че към този момент са отстранени над 30 огромни повреди и не престават да работят непрекъснато, с цел да възстановят естественото придвижване по железопътната мрежа. Екипите се занимават с интензивно почистване на пътя и подхващат превантивни ограничения за попречване на спомагателни проблеми.
 Бързите влакове на БДЖ се влачат над 9 часа
Бързите влакове на БДЖ се влачат над 9 часа

Влошената метеорологична конюнктура предстоящо спъна и разписанието на влаковете
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР